dilluns, 28 de setembre del 2009

Per què no Windows?

Extret d'una interessant guia de migració a Linux.

Windows i Office funcionen bé. Per què preocupar-me'n?

Restriccions

Restriccions Una còpia legal de Windows és cara, però què us donen? Windows i Office tenen llicència d'ús, no es venen.

Per utilitzar aquests productes, hem d'acceptar diverses restriccions. En la majoria de llicències de Windows, no podeu aprofitar el programari quan canvieu d'ordinador. Fins i tot, us podeu trobar que no podeu agafar el vostre programari i anar a donar un tomb. Qui pot fer funcionar el programari? En quin ordinador? Què podeu fer amb ell? La llista de restriccions és llarga i alguns punts són indignants.

Llegiu el nostre article complet: Restriccions

Que me'n dius de l'elecció?

Que me'n dius de l'elecció?El programari hauria de venir sense panys pel mig.

Per què els formats de l'Office són tan difícils d'exportar? Per què els formats canvien constantment? Per què hi ha programes que no podeu desinstal·lar? Probablement, si cerqueu la llibertat d'elecció, els productes Microsoft no estan fets per a vosaltres.

Llegiu el nostre article complet: Que me'n dius de l'elecció?

Sense codi font

Sense codi fontEl codi font (els detalls del funcionament d'un programa) de Windows i del programari privatiu estan ocults. En aquest sentit, ningú no té permís legal per a entendre com funcionen aquests programes.

Si no podeu veure el codi font, no podeu contractar algú perquè faci les correccions pertinents, modifiqui o avaluï la vostra seguretat amb aquell programa.

I, sabeu què? Amb el programari lliure, els virus i programes espia (spyware) són ineficaços. Per tant, ningú us vendrà un suplement de seguretat. Les empreses que comercialitzen amb programari de seguretat, en la qual Microsoft és ara un jugador important, prefereixen que utilitzeu Windows.

Llegiu el nostre article complet: Sense codi font

Treballeu per a una societat lliure

Treballeu per a una societat lliureUna societat lliure necessita programari lliure. Necessita la llibertat per inspeccionar, aprendre i modificar el programari segons convingui.

Els ordinadors s'utilitzen per compartir idees, cultura i informació. Sense aquestes llibertats en el programari, ens arrisquem a perdre el control sobre el que compartim.

Això ja ha començat a passar avui en dia. Amb tecnologies que molesten i retallen les nostres llibertats com el DRM (Gestor de Restriccions Digitals), o la Computació de Confiança, ens amenacen a deixar de ser partícips de la cultura.

Si heu d'abandonar les vostres llibertats a l'hora d'utilitzar el programari, probablement no us agradi tot això.

Llegiu el nostre article complet: Treballeu per a una societat lliure

Molta gent troba que Windows, que no deixa de ser una peça decent de programari, treu tants drets a l'usuari, que no val la pena utilitzar-lo. Mac OS no és pas millor.

Si trobeu atractiu el programari lliure, podem suggerir-vos Migrar a Linux.