divendres, 30 d’abril del 2010

Rational Open Access RPG Edition

Encara no hem pogut provar l'Open Access RPG, però seguim de prop les evolucions i controversies.

La revista IBM Systems Magazine Power Systems digital fa una breu pinzellada del que representa Open Access RPG.
Recordo una conversa amb en Xavier Navarro de Recursos AS/400 a finals del segle anterior on arribavem a la conclusió de que el futur de l'AS/400 passava per poder tenir arxius WEBF, com tenim DSPF, que unicament el que havien de fer és preparar la corrent de dades 5250 per a WEB.

Han passat més de 10 anys, i IBM ha decidit fer el pas amb l'Open Access RPG que permet apropar les dades gestionades per l'RPG a tot tipus de dispositiu.

Els programes RPG tradicionalment feien la sortida interactiva dels seus programes cap a dispositius 5250... emulacions avui en dia. I per a fer planes web o desar la informació en arxius plans s'havia de recòrrer a API's del sistema.

Open Access RPG proporciona la possibilitat d'aplicar una capa de gestió per a aquesta funcionalitat, per exemple mapejar la sortida a pantalla cap a web, la sortida a impressió a un full de càlcul, o l'accés a base de dades amb un servei web.

La paraula clau, mai millor dit, és HANDLER


Fmyfile cf e workstn
handler('MYLIB/MYSRVPGM(hdlMyfile)')
F extdesc('MYFILE')
F


Per a poder crear aquests gestors, hem de tenir la biblioteca QOAR, proporcionada pel producte 5733-OAR, i ens proporciona includes ILE per a RPG i COBOL.

Aquesta possibilitat obre un nou ninxol de mercat per a les empreses que programem utilitats per a departaments d'informàtica AS/400 i obre moltes possibilitats de modernització de les actuals aplicacions 5250 de pantalla verda.

De moment els manuals d'RPG de la versió v7r1 encara no inclouen aquesta instrucció HANDLER, podem esperar una mica més.