divendres, 15 d’octubre del 2010

Descarregada tecnològica a Verges

Coincidint amb la fira ecològica, el dissabte 16 d'octubre des de quarts de 10 fins a les dues de la tarda podeu dur aquell ordinador antic que ja no feu servir i no sabeu si funciona.

No importa l'estat en que es trobin les coses que dueu, de tot el que recollim en aquesta descarregada tecnològica, n'agafarem el que es pugui fer servir i potser de cada tres o quatre ordinadors en fem un.

Ordinadors, discs, memòries, targetes, teclats, pantalles, ratolins, cables, impressores... tot el que tingui relació amb la informàtica i ja no empreu.

Es podran dur les màquines a Corretgé.com, al carrer de la Font número 2 (Plaça Major) fins el divendres 29 d'octubre.

Amb els ordinadors i peces recollides a la Descarregada Tecnològica, farem un taller per als i les joves de Verges que vulguin aprendre a reparar (potser apedaçar és més adhient ;-) ordinadors.

La primera hora serà teòrica i s'explicarà per sobre el funcionament dels ordinadors.

La resta d'hores, farem quatre o cinc grups, en funció de lo bé que hagi anat la descarregada i començarem a muntar ordinadors 'nous'.

Després tocarà instal·lar el sistema operatiu per a poder fer anar els ordinadors que hem creat amb les peces descarregades. Serà Programari Lliure: l'autopista sense peatge cap a la sobirania tecnològica.

Instal·larem una distribució de Linux anomenada Ubuntu que és molt fàcil d'instal·lar, fer anar i actualitzar.

Si algú vol dur el seu ordinador de casa per participar de la festa de la instal·lació, endavant! no ens el quedarem pas per a l'Aula ;-)