dimecres, 2 de desembre del 2009

VirtualBox 3.1 en català

SoftCatalà ha alliberat la traducció al català de la darrera versió del VirtualBox a l'endemà de de sortir la versió ianki.

El Sun xVM VirtualBox (també conegut simplement com a VirtualBox) és un programa que permet la virtualització de sistemes operatius. Per virtualització de sistema operatiu s'entén la instal·lació d'un sistema operatiu dins d'un altre emulant un maquinari virtual. D'aquest manera podem, per exemple, tenir un Windows on treballem normalment (sistema amfitrió) i instal·lar un Linux virtual (sistema hoste) com si fos una aplicació més, tot i que el rendiment no és el mateix que si instal·lessim directament el Linux.

El VirtualBox es pot instal·lar sobre Windows, Linux, Mac OS X, OS/2 Warp, i Solaris. Com a sistemes hostes permet Windows, Linux, FreeBSD, OpenBSD, OS/2 Warp, i Solaris.

La versió que us oferim n'és la gratuïta per a un ús personal i d'avaluació. Per a entorns empresarials cal pagar una llicència o descarregar-se la versió lliure. Per a més informació i descàrrega en tots els sistemes operatius visiteu el seu lloc web.