dimecres, 22 de juny del 2011

Softcatalà presenta la traducció al català del navegador Firefox 5

Softcatalà, conjuntament amb la comunitat de Mozilla, presenta la traducció al català de la nova versió 5 del ben conegut navegador Firefox. Aquesta nova versió, pocs mesos després de la versió 4, és la primera versió estable després de la nova política d'alliberament d'aplicacions de Mozilla.
A partir d'ara, hi haurà pel cap baix una nova versió major aproximadament cada 4 mesos. Amb això es pretén portar a l'usuari les diferents innovacions tecnològiques que es vagin incorporant d'una forma més gradual i ràpida que abans.

Pel que fa a les novetats, més a nivell d'inclusió de noves tecnologies i per a desenvolupadors web, que no a nivell d'interfície d'usuari, en destaquem:

  • Animacions CSS (exemple).
  • Un major rendiment d'aplicacions web que fan ús intensiu del JavaScript.
  • Millores en la implementació de l'HTML5 i altres formats relacionats.
  • Més detalls a Mozilla.cat ...

Podeu baixar el Firefox 5 en català per al Windows, el GNU/Linux ( tar -xjvf firefox-5.0.tar.bz2 ) i el MacOSX des del Rebost de Softcatalà.

Si teniu cap dubte o cap problema amb aquesta versió o anteriors, no dubteu a formular una pregunta als fòrums de SoftCatalà.


Col·laboració

La traducció del Firefox, com la de la resta d'aplicacions de Mozilla, depèn de la tasca del grup de traducció de Mozilla a Softcatalà. Si voleu ajudar-hi, podeu conèixer quines són les nostres eines i recursos i oferir la vostra ajuda a la llista de treball.Quant a Mozilla

Mozilla és una comunitat global que treballa per assegurar que la xarxa segueixi sent un recurs públic, compartit i obert per a tothom.


http://www.mozilla.org


Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al
català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org