dimecres, 18 de juny del 2008

Firefox3 Download Day

Avui és el Download Day, intentarem entrar al llibre Guiness dels rècords com l'aplicació més baixada en un sól dia. Endavant amb l'Open Source!

Softcatalà, en col·laboració amb la comunitat de Mozilla i la filial europea Mozilla Europe, presenta la traducció al català de la nova versió 3.0 del mundialment reconegut navegador Firefox.

Aquesta nova versió es presenta simultàniament en més de 40 llengües i també se n'ha traduït gran part de l'ajuda, la qual es continuarà completant en la nostra llengua de forma col·laborativa a la xarxa.

Algunes de les diverses novetats i innovacions tecnològiques a destacar són:

  • La integració de les adreces d'interès amb l'historial de navegació en una biblioteca de pàgines web, les quals també es poden etiquetar per a facilitar-ne la cerca i la consulta.

  • Una «barra d'ubicació intel·ligent» que mostra, a mesura que hi aneu escrivint, els llocs web del vostre historial que coincideixin amb el text introduït.

  • Un zoom més potent, que permet ampliar i reduir les pàgines que visiteu d'una forma més natural i escalada.

  • Una navegació més fluïda a través de les pestanyes, la qual permet desplaçar-se entre elles d'una forma més còmoda.

  • Un millor tractament dels gràfics, amb la inclusió de noves característiques de les tecnologies SVG i Canvas, i també l'ús de perfils de colors propis de les imatges.

  • Un menor consum de memòria, i per tant, una càrrega de les pàgines i imatges més eficient.

  • Una aparença més idònia d'acord amb la plataforma que utilitzeu (Windows, Linux o Mac)

  • Un gestor de baixades que permet aturar i reprendre les baixades que tingueu entre sessions.

  • Diferents mesures per a millorar encara més la seguretat a la xarxa, des de botons de ràpida identificació d'una pàgina a avisos de llocs web sospitosos de ser fraudulents, perillosos, o de no posseir un certificat adequat.

  • Integració amb sistemes antivirus i de control parental a Windows.



Podeu obtenir-ne més informació consultant una llista detallada de les característiques i les notes d'aquesta versió.

Tal com en el llançament de la versió 2, hi haurà celebracions arreu del món, i com és d'esperar, també al nostre país. A continuació es llisten les que estan previstes actualment:


  • Barcelona. El dijous 26 de juny a partir de les 7 de la tarda al Centre Comarcal Lleidatà. Organitzada per l'equip de traducció del Firefox al català, es farà una presentació de les novetats del Firefox 3 i diferents experts web de l'àmbit català, com ara l'equip de l'EyeOS, n'opinaran al respecte. Poc després, hi haurà una actuació musical en directe del grup La Carxofa i la Ceba, i tot fent xerinola, en seguiran sortejos i regals commemoratius.

  • València. El dissabte 28 de juny a partir de les 10 del matí a Ca Revolta. Organitzada per la secció valenciana de la comunitat catalanoparlant de l'Ubuntu, es farà una explicació de les novetats del Firefox i una comparativa amb la resta de navegadors del mercat. S'animarà la sessió amb alguns obsequis.

  • Amposta. El dissabte 28 de juny a partir de les 5 de la tarda al Bart's Cafè. Organitzada per Atictes, es parlarà de les innovacions del nou navegador de Mozilla i es farà un repàs del panorama actual a la xarxa. També hi haurà diverses sorpreses per als assistents.



Per a més informació de com assistir-hi, visiteu la pàgina http://festa.firefox.cat.

Aprofitant la sortida de la nova versió del navegador, des de la comunitat de Mozilla també s'ha organitzat un rècord Guiness per a aconseguir el màxim de baixades mundial que hagi tingut una aplicació de programari fins ara. N'obtindreu més detalls a la pàgina «Download Day» de la campanya SpreadFirefox.

Més informació