dimarts, 24 d’agost del 2010

Realment Google abandornarà Wave?

El 4 d'agost Google va anunciar que abandonava el projecte Wave, però que mantenia el servei com a mínim fins a finals d'any.

La confusió estava servida: els que no n'havien sentit a parlar mai del Wave, preguntaven, els que en tenien un compte però no ho feien servir, entraven aviam si hi havia novetats, que n'hi han hagut! i els que el fem servir, començàvem a planejar una retirada ordenada de continguts del Wave.

A Corretgé.com creiem que el Wave és una eina molt imortant per a la nova InterNet, i ens ha sobtat que Google llenci la tovallola tant aviat... si no és que tot plegat formi part d'una campanya de marketing malanomenat 'viric' sobre el Wave.

Què el Wave estigui avançat a la seva època no ha de ser motiu per a que Google, també coneguda com a The Beta Company, el fulmini en un tan breu espai de temps. Que el públic en general no està demanant una eina d'aquest tipus ho demostren les estadísitiques Trends de Google. Però l'anunci d'abandonament de la plataforma Wave genera uns esquemes mentals impensables fa un any: I si Google fes el mateix amb el GMail? Evidentment això no creiem que passi, però certament Google ha obert la porta al dubte.

I totes les empreses que han desenvolupat add-ons per a Wave? ho faran per a la propera novetat que presenti Google?

Si no ho resol ràpidament Google pot perdre la possibilitat de posicionar-se com a lider en la infraestructura de comunicació personal i comercial de la nova InterNet, el nou correu electrònic.

A diferència del que li va passar a Apple amb el seu Newtoon, a InterNet Google no pot abandonar plataformes de futur, a InterNet generalment guanya qui abans es posiciona en un sector. El Newtoon va ser també un giny avançat a la seva època, i ara Apple és lider en aquest sector.

Amb tot, és mentida que Google hagi deixat de desenvolupar per a Wave, aquesta setmana ha introduit un canvi que provoca que no es pugui accedir al Wave des de Chromium, el port de la comunitat Chrome per a Linux, necessari quan no existien paquets Chrome.


No és rés que no es pugui sol·lucionar instal·lant el paquet oficial de Chrome, però al més pur estil deja vu de Màtrix, ens mostra que encara remenen el codi.

I si és mentida que abandonaran Wave? i si fusionen Sites, Buzz i Wave en una única plataforma tota ella sota protocol wave? Això amic meu, tansols ho sap el vent... i les ones.