dilluns, 20 d’abril del 2009

Oracle comprarà SUN

En Toni Hermoso informa d'una notícia Bomba: Oracle comprarà SUN per 7.400 milions de dollars, uns 5.700 milions d'Euros (els USA empren el que s'anomena Short Scale per a quantificiar un bil·lió).

Pagaran 9,5 USD per acció, preu de cotització de SUN a l'agost del 2008, molt per sobre dels 6,5 actuals i el doble dels 4,75 que cotitzaven abans del 17 de març, data en que es van fer públics els rumors de que IBM volia comprar SUN per 7.000 milions d'USD. SUN va trobar insuficient l'oferta d'IBM i van trencar unes converses molt avançades el 6 d'abril.L'aposta d'IBM era força interessant per al món Open Source: Assegurava la seva aposta per Java com a llenguatge inter-plataforma de propòsit general i mantenia desenvolupament de MySQL, com demostra la creació de l'IBMSB2i Storage Engine per a MySQL de l'AS/400.

L'aposta d'Oracle potser va més enrutada en assegurar-se poder servir als seus clients sol·lucions integrades amb maquinari, de fet històricament Oracle i SUN havien anat del braçet.

Possiblement també controlar els gestors de bases de dades que suporten SAP i potser incorporar a Oracle algunes de les funcionalitats de MySQL i viceversa. Seria fantàstic la creació d'un Oci Storage Engine per a MySQL ;-)