dimecres, 27 de febrer de 2008

SoftCatalà presenta la traducció al català de l'OpenOffice.org 2.3.1

L'OpenOffice.org 2.3.1 és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Té tot el que es pot esperar d'un paquet ofimàtic i, a més a més, en català. Hi podreu crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars.

 Use OpenOffice.orgL'OpenOffice.org 2.3.1 ha estat desenvolupat per la comunitat OpenOffice i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux i Unix.

És el primer paquet ofimàtic que implementa l'estàndard OpenDocument Format, aprovat pel comitè internacional d'estàndards ISO/IEC. El format OpenDocument pot utilitzar-se amb qualsevol aplicació ofimàtica, sense por d'haver de dependre d'un proveïdor específic ni dels termes de llicència, amb la seguretat que els documents es podran llegir, editar i
imprimir en un futur.

El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc), el mòdul de presentacions (Impress) i l'eina de dibuix (Draw). Els usuaris, doncs, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L'OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d'utilitzar, d'estudiar, de millorar i de compartir el programari.

En la versió 2.3, el Writer inclou la possibilitat d'exportar a MediaWiki i millores en el tractament de document en múltiples llengües. S'han incorporat també millores en la seguretat, usabilitat i
navegabilitat amb teclat.

La versió 2.3.1 elimina algunes vulnerabilitats de seguretat recentment identificades i que podrien arribar a comprometre la seguretat dels usuaris en obrir determinats document especialment preparats. Softcatalà recomana a tots els usuaris l'actualització a aquesta nova versió.

Descàrrega

Versió per a Windows
http://www.softcatala.org/prog126.htm

Versió per a GNU/Linux
(inclòs de sèrie a la majoria de distribucions)
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=16&t=68

Teniu més informació a la web del projecte de catalanització:
http://www.softcatala.org/wiki/OpenOffice.org

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta.