dimarts, 2 de setembre del 2008

Google Chrome en català

Avui Google ha tingut a bona part dels internautes penjats del seu web fent F5 per veure si arribava el moment de descarregar-se el nou navegador segons havien anunciat al bloc oficial de Google.

Per a tranquilitzar la parròquia han publicat digitalment un còmic on expliquen les novetats que Google Chrome aporta al món. Aquest còmic que s'editarà en paper, segurament es convertirà en peça de coleccionista.

De moment només es pot descarregar la versió per a Windows XP/Vista de Google Chrome, ja arribarà la versió Linux i OS/X. De moment compleix amb les espectatives ràpid i agradable. Genial el gestor de tasques per a controlar quins processos consumeixen memòria i ample de banda i també la facilitat amb que es poden convertir pestanyes en un nou navega
dor, molt util quan es treballa amb Dual Desktop.

El motor de renderitzat i la màquina virtual JavaScript s'han readaptat d'altres projectes Open Source i s'han conceptualitzat per a la web actual on a més de servir planes se serveixen aplicacions. Google Chrome ha estat alliberat amb llicència BSD, tot un detall per part de Google mostrant una estratègia molt diferent d'Apple, que sempre s'ha aprofitat d'aquest tipus de llicència per a crear software propietari.

Una grata sorpresa ha estat l'idioma de la interficie de Google Chrome en un perfecte català. Crec que és dels pocs cops que una primicia mundial surt en la llengua d'Ausiasmarc.
Us el podeu descarregar el Google Chrome (475 KB)  d'aquest enllaç, paga la pena provar-ho.

Queda per veure quan trigaran els desenvolupadors en dur els plugins per a aquesta plataforma, com el Firebug o el Tamper Data, doncs hi ha molts números per a que esdevingui l'anel·lat navegador estandard per a la Web 2.0