dilluns, 16 de març del 2009

La crisi no afecta el registre de dominis

Pel que es pot veure en la darrera estadística de NetCraft sobre el número de dominis registrats i el número de dominis actius, es pot veure que la crisi no està afectant el número de registres de dominis.


El que si que sembla afectar és al número de dominis actius, que es manté sobre els 68 milions des de l'any passat.

Interpretem que s'està registrant dominis com si fossin opcions de futur i aparcant temporalment les opcions de negoci reals per a quan les empreses. Si teniu cap idea de registre de domini, podeu fer servir http://domini.net on s'ofereix un servei de parking gratuït mentre no us decidiu a executar el projecte.

Diferents dominis poden apuntar a una sola IP, i un sol domini pot apuntar a diferents IP clusteritzades. La norma IPv4, la de quatre paraules de 8 bits, amb que es regeix InterNet avui dia, consta de 4.294.967.296 d'adreces disponibles, es calcula que un 12% estan reservades i alguns càlculs diuen que acabarem amb les IP's versió 4 cap el 2011.

Com a nota friki de l'estadística, es destaca que un 0,02% dels servidors web s'executen per una empresa rusa sobre ZX Spectrums de Sinclair, una màquina que es va descontinuar abans de que existí la World Wide Web.

També és destacable l'augment de servidors qq.com, la missatgeria instantània xinesa més de moda avui en dia. Aquí caldria veure si, com és le cas del servidor de Google, també es tracta d'un port basat en Apache, fet que explicaria la baixada de share d'aquest servidor web, o com comenten a NetCraft és un port de thttpd dels laboratoris ACME.