dijous, 12 de març del 2009

La Gendarmeria francesa estalvia 50 milions instal·lant Ubuntu

Segons expliquen en aquesta notícia, la Gendaremeria Francesa estalviarà 50 milions d'Euros implementant Ubuntu.

El tinent coronel Javier Guimard ha explicat que aquest any el pressupost de TI es reduirà en un 70 per cent i això no afectarà als seus sistemes. Quan va veure OpenOffice treballant molt bé i saber que estava disponible de forma gratuïta, es va decidir que havia de ser instal·lat en tots 90,000 equips d'escriptori de la Gendarmerie.

Passar d'XP a Vista Microsoft no ens han portat molts avantatges i Microsoft va dir que seria necessari la formació dels usuaris. Passar d'XP a Ubuntu, però, va resultar molt fàcil. Les dos principals diferències són les icones i els jocs. Els jocs no són la nostra prioritat.

Diu Guimard que aquest pas a Open Source també ha ajudat a reduir els costos de manteniment: El manteniment de GNU/Linux d'escriptori fins a la data és molt més fàcil. Abans, un de nosaltres havia de viatjar durant tot l'any només per instal·lar una nova versió d'aplicació anti-virus en els equips d'escriptori en els llocs avançats de la Gendarmeria a les illes a la Polinèsia francesa. Una operació similar en l'actualitat es finalitza el termini de dues setmanes i no requereix viatjar.